Reviews

We hebben elkaar ontmoet in onze kwetsbare momenten. Zo krachtig.

Marleen Dikkers, leerkracht basisonderwijs

Een veelheid aan indrukken, die niemand onberoerd liet. Veel stof tot nadenken en waarachtige ontmoetingen met collega’s en de bevolking: openheid en oprechte interesse. Het was een enorm verrijkende ervaring.

Martine Nieuwstad, directeur basisonderwijs

Ik neem me voor meer vragen te gaan stellen en minder antwoorden te geven in het gesprek met ouders.

Raymonde Roebana, leerkracht basisonderwijs

Samen het avontuur aangaan. Jezelf in een hele andere omgeving leren kennen. Je professionele kennis en vaardigheden vergroten. Collega’s leren kennen en gedachten uitwisselen. Grensverleggend.

Suzanne Molenaar, intern begeleider

Inspirerende reis, met deskundige begeleiding. De inhoud van het programma maakt dat je echt onderdeel bent van het land en geen toeschouwer. In korte tijd hebben we de belangrijke elementen doorleefd: onderwijs, dagelijks leven (op straat), slavernijverleden en religie.

Berber van Dalfsen, opleidingsdocent Pabo HvA, schoolopleider en coach

Master Track is even afgesloten zijn van de buitenwereld en even leven in een tijd- en verplichtingloze omgeving. Ultieme tijd en ruimte voor mezelf en mijn ontwikkeling als leraar. En dat in een groep. Warm, intensief en intens. De afwisseling in denk- en doe-activiteiten was erg zinvol.

Gerd-Jan, startend leerkracht basisonderwijs

Ik heb veel meer kennis van de Ghanese cultuur. Hierdoor ben ik beter in staat om met Ghanese ouders en kinderen om te gaan. Ik heb enorm genoten van de goede gesprekken: het heeft me verrast hoe makkelijk we in korte tijd tot de kern kwamen in een veilige setting. Al mijn zintuigen zijn geprikkeld.

Lotte Leijdekkers, leraar-ambtenaar bij ministerie van OCenW en leerkracht basisonderwijs

Master Track was voor mij een geweldige ervaring. Het is een track van uitersten: door de diversiteit van het land en de uitdagingen op persoonlijk vlak. Ik had het niet willen missen. Ik ben sterker teruggekomen.

Sandra Brandt, leerkracht basisonderwijs

Master Track is het leren kennen van een land en haar cultuur, maar ook het leren kennen van collega’s en vooral jezelf. Je bent niet aan het kijken, maar vooral aan het doen. Je wordt echt ondergedompeld waardoor de leeropbrengst groter is. Het is buiten je comfortzone gaan en daaraan toegeven. Loslaten, ontdekken en vooral genieten.

Manon Spitzen, leerkracht basisonderwijs

Weekend met diepgang. Ik ging diep. Heb alles moeten loslaten. Maar ik stond er niet alleen voor. De vinger werd liefdevol op de zere plek gelegd en zo kwamen we snel tot de kern. Mooi en betoverend. Ik kijk er met een glimlach op terug. Ik had niet verwacht dat een groep zo hecht kon worden. Dat kan dus met mijn klas ook…!?

Denise, startend leerkracht basisonderwijs