Master Track in stappen

Stap 1

Inspireren & roadmap maken

‘Waar willen we enorm graag naartoe en waarom? Waar staan we nu?’

We genereren ideeën en creëren een gevoel van uitdaging. We maken betrokkenen enthousiast, ontdekken nieuwe mogelijkheden, maken plannen en een kaart van het gebied dat we willen doorkruisen. De voorpret is begonnen.

The real voyage of discovery consists not in seeking new landscapes, but in having new eyes.

Marcel Proust

Stap 2  

Inchecken & gaan

‘Hoe komen we waar we willen zijn? Wat ondernemen we onderweg en wie doet wat?’

We zetten in op het talent van alle betrokkenen. Vullen onze rugzak en gaan vol vertrouwen op pad. We reizen door een andere cultuur of onbekend gebied en doen gave dingen die jullie nooit eerder samen deden. Niet om het leren op te leuken, maar om korte metten te maken met vooroordelen en mindbugs. Van 'nou, nou, moet dat nou zo' naar ‘oh ja, zo kan het ook’. We staan stil bij jullie afkomst en milieu: Hoe verliep je eigen schoolloopbaan? Welk kapitaal heb je van huis uit meegekregen en wat heb je zelf moeten bevechten?

Jullie wereldbeeld en ideeën over normaal en niet normaal worden flink op de proef gesteld. Dat wat vreemd is wordt vertrouwd. En dat wat nu vertrouwd is wordt vreemd. Lichte verwarring en milde twijfel zijn tekenen van een onderzoekende houding. Door anders te kijken, kun je meer zien en de ander en jezelf beter ontmoeten. Ook in jouw eigen werk en school. 

Stap 3

Waarderen & landen

‘Hebben we onze bestemming bereikt?’

We kijken foto’s en halen herinneringen op. We waarderen elkaars bijdrage/rol en verzamelen de magische momenten.

Stap 4

Terugblikken & verankeren

Liggen we nog op koers? En is het ons gelukt om onze morele opdracht als kompas te gebruiken?

We nemen de tijd om met elkaar te overdenken waar het nu eigenlijk allemaal om ging, waar het goed gaat, waar de zorgen zitten, wat er mogelijk of moeilijk was of zal worden. Open, eerlijk en nieuwsgierig. Daar waar nodig, passen we de koers aan. We laden waarden opnieuw en vertellen een beter verhaal. We geven het geleerde handen en voeten in de praktijk.