Master Track Team

We koesteren nieuwsgierigheid als onze drijvende kracht. Nooit stil zitten, altijd op zoek. De durf om vragen te stellen aan onszelf en aan jullie als klant. Met open vizier. Zelfs over zaken die boven elke discussie verheven lijken te zijn. Niet om onnodig moeilijk te doen. Wel om het beste idee boven tafel te krijgen. Om met unieke oplossingen te kunnen komen. Bij voorkeur verrassend, grensverleggend, patroondoorbrekend en en waar nodig tegen de stroom in. Alles om zin te maken en jullie onderwijs verder te brengen. Lijkt jullie dat wel wat? Dan praten we graag door.

Anouk Hermans Liebrand

Anouk is initiatiefnemer en eigenaar van Master Track.

Anouk leeft hoe ze werkt en werkt hoe ze leeft. Intens, met volle overgave, veel humor en heerlijke zelfspot. Ze investeert in openheid en onderling vertrouwen. Haar verhalen raken. Ze durft het bestaande ter discussie te stellen en kan je zo lekker op je kop zetten. Ze laat je kijken naar je eigen verhaal, mens- en wereldbeeld. Voelbare ruimte komt dan vrij voor de kern van onderwijs: de relatie tussen leraar en kind en de vraag: "Wie wil ik zijn in de ontwikkeling van dit kind.". 

Anouk nodigt onderwijsprofessionals uit om (opnieuw) de vrijheid te nemen om samen met het kind op zoek te gaan naar zijn/haar plek in en voor de wereld.  Anouk gelooft dat dan het kind z’n leven terugkrijgt en de professional zijn vak. Het begint met vertrouwen en hoge verwachtingen: "Jij komt ver!" 

Haar liefdevolle ouders en bemoedigende leraren zijn een grote motivatie- en inspiratiebron bij dit werk. Zij zagen Anouk en waren in staat te kijken voorbij het label ‘zeer slechtziend’. Het reisvirus liep Anouk op in Zweden en Australië, als student Onderwijskunde. Sindsdien is haar nieuwsgierigheid naar nieuwe landen niet meer te stoppen en lijdt ze aan een vorm van wegwee: 'Reizen maakt me een rijker mens en leert me scherper te zien.' 

My three loved what they were doing. Under their influence the horizons sprung wide, fear went away and the unknown became knowable.” 

John Steinbeck

Jeroen van de Kerkhof

Jeroen.jpg

Jeroen legt deelnemers graag in de watten. Hij is een meester in ontzorgen en alleen het beste is goed genoeg. Tegelijk laat hij deelnemers ontdekken hoe de mooiste dingen ontstaan door het verantwoord nemen van risico’s, tijd te nemen voor jezelf en de ander, met aandacht in het nu. Jeroen is professioneel globetrotter sinds 2001, met ruim 300 groeps- en teamreizen in zijn rugzak, die ook zijn eigen grenzen blijft verleggen.

Nieuwsgierigheid is zijn constante drijfveer: ‘Ik heb het mooiste vak van de wereld. Het avontuur en het nieuwe hebben mij altijd getrokken. Nu de wereld minder nieuw is, telt het zoeken naar diepgang zwaarder. Was het vroeger heel stoer om in een helikopter te zitten, nu gaat het steeds meer ook om zingeving. Mensen coachen, als groep en als individu. Binnen mijn werk laat ik hen zien wat er gebeurt als je durft los te laten en te vertrouwen. Hoe ouder ik word, hoe beter ik me de angsten van anderen kan voorstellen. En hoe meer je ziet dat door het nemen van risico’s vaak de mooiste dingen ontstaan. Uit de comfortzone stappen kost bloed, zweet en tranen, waardoor je kunt groeien.’ Jeroen leerde gedurende een half jaar yoga van de echte Indiase meesters en hij leerde de NLP-techniek, die hij ook in zijn werk toepast, van o.a. ‘grootmeesters’ Stephen Gilligan (Hero’s Journey) en Anthony Robbins.

Olga Aussems

olga-op-school.jpg

Olga is een leraar in hart en nieren, al is ze niet meer werkzaam in het onderwijs. Liefdevol confronteert ze je met jezelf. Ze doorziet je valkuilen en helpt je die zelf ook te doorgronden. Olga staat voor échte mensen voor de klas. Leraren die huilen, lachen en leven met de kinderen die ze onder hun hoede hebben. Die zich samen met de kinderen ontwikkelen in het avontuur dat onderwijs heet. Leraren die leren, falen en stralen, zodat hun leerlingen dat ook leren te doen. En dat doet Olga met een luisterend oor, een scherpe blik, humor, muziek, yoga, meditatie en veel liefde.